Moderna ginekomastija u vidu liposukcije

Muška ginekomastija se u novije doba često rješava i bez kirurškog zahvata – jednostavnom liposukcijom viška potkožnog masnog tkiva. Stoga ne čudi povećanje broja muškaraca koji odlaze na liposukciju jer velik broj odlazi riješiti upravo ovaj problem povećanih grudi.

Danas su kozmetički kirurzi sposobni liječiti sve veći broj bolesnika kad je ginekomastija u pitanju, a da koriste liposukciju. Djelomično je to posljedica napretka u liposukcijskoj tehnologiji, što je rezultiralo širim izborom manje invazivnih tehnika. No, kirurška vještina također igra važnu ulogu, a važno je odabrati kozmetičkog kirurga koji će biti osposobljen za liposukciju i ima specifično iskustvo obavljanja liposukcije kad je ginekomastija u pitanju. Saznajte više o liposukcijskoj kirurgiji i tehnikama prije nego donesete odluku za zahvat.

Ako je ginekomastija vaša boljka, smanjenje grudi kod muškaraca moglo bi biti pravo rješenje da ispravite ovo stanje i pomognete da se osjećate sigurnije u svoj izgled. Najbolji način da saznate svoje mogućnosti je konzultirati se s kvalificiranim kozmetičkim kirurgom. Prvi korak je pronalaženje kirurga u svom području koji ima sve potrebne certifikate i radi legitiman stručan posao.

Postupak liječenja ginekomastije liposukcijom se obično izvodi primjenom lokalne anestezije sedacijom ili općom anestezijom, a uključuje mali rez na svakoj strani prsa. Ovisno o vašim potrebama i željenoj tehnici vašeg kozmetičkog kirurga, urezi se mogu nalaziti duž dijela ruba aureole ili ispod pazuha. Kroz ove posjekotine vaš će kozmetički kirurg ukloniti višak masnog tkiva i / ili žljezdanog tkiva, a istodobno će izraditi novu konturu prsa koja izgleda prirodno vašem tijelu.

Postupak oporavka nakon liposukcija obično je prilično podnošljiv. Pacijentima često daju steznike za nošenje prvih nekoliko tjedana nakon operacije; ovo pomaže u smanjenju oteklina i nudi podršku tkivu koje zacjeljuje. Iako ćete izvan normalne okoline biti oko 3 tjedna, mnogi se muškarci vraćaju na posao ili u školu nekoliko dana nakon postupka. Međutim, važno je razumjeti da je svaka ginekomastija priča za sebe i svaka se liječi svojim tempom – vaš kozmetički kirurg dat će vam individualne upute koje će vrijediti za vaš oporavak.